Mentés

Ismeri a fekete nadálytő alkalmazhatóságát?

761
HOZZÁSZÓLÁS:

“A száj nyálkahártya fekélyes sebeinek, aftáinak égő érzéssel járó tüneteit eredményesen kezelhetjük, a megjelenő fájdalmat csillapíthatjuk friss gyökerének rágcsálásával, illetve főzetének öblögetőként történő alkalmazásával. Ilyen esetben se a gyökeret, se a főzetet ne nyeljük le, hanem tartsuk sokáig a szájban, majd köpjük ki.” – Hangzik a fekete nadálytő felhasználását illetően a népi gyógyászat egyik javallata.

gyogynovenyek-gyogyfuvek

A fekete nadálytő egyike értékes gyógynövényeinknek

A népiesen ‘forrasztófűnek’, ‘összeforrasztófűnek’ is nevezett növény ennél azonban jóval sokoldalúbb gyulladás -és fájdalomcsillapító gyógynövény. Főzetét számos belső probléma ellen ajánlják.

1. A gyomor vérzéssel, gyulladással járó állapotaiban, gyomorműtét után ajánlatos nem túl erős főzetét tünetcsökkentőként, sebregenerálóként alkalmazni.

2. Hasonló okból javallt alkalmazni olyan sebes, fekélyes gyomor -és bélrendszeri panaszok ellen, mint a gyomor -és nyombélfekély. Ilyenkor rendkívül hatásos a belőle készült főzet gyógyulásig tartó fogyasztása.

3. A máj- és hasnyálmirigy-gyulladást szintén a főzetének fogyasztása képes hamar rendezni, ugyanakkor túlzott tompító, raktározást serkentő hatását ilyenkor például ezerjófűvel érdemes ellensúlyozni.

4. A vérzéses, esetleg vérköpéssel járó tüdőbetegségeknél, a leromlott, elgyengült tüdőszövetet intenzív táplálására levelének főzete is alkalmazható. Nyálkaoldó hatású, de a pangást elkerülendő keserű és pikáns ízű növényekkel érdemes kiegészíteni.

5. Hangszálgyulladásnál, mandulaeltávolítás után a főzettel történő gargarizálás csökkenti az éles fájdalmat, és lényegesen lerövidíti a lábadozási időt.

6. Kúraszerű fogyasztása a kiszáradt, megkeményedett falú érrendszert táplálja, regenerálja.

7. A szem nyálkahártya-gyulladásánál, sérülésénél, kötőhártya gyulladásnál érdemes főzetével gyakorta öblögetni, borogatni.

+1. Gyulladt visszerekre a helyi pakolás igen jótékony.

+2. A feketenadálytő-krémek manapság sportsérülések, ízületi bántalmak, mint pl. az ínhüvely gyulladása, ficamok, rándulások, szalagszakadások egyaránt eredményesen kezelhetők vele.

761
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1492
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés